Suplement

Ens ha agradat

Malgrat els menjars preparats que tant solucionen, les modes culinàries i les revolucions, res és més agradable a l’hivern que un bon plat de sopa. Res és tan esplèndid com una tassa de caldo quan el fred apreta a les vigílies de Nadal. “Em costaria imaginar-me un dinar de Nadal sense l’escudella i la carn d’olla”, […]


Ens ha agradat

Què significa la felicitat? Acostumem a buscar-la en coses materials, substàncies o èxits professionals, però sovint perdem de vista el procés de recerca. L’artista i tècnic d’animació londinenc, Steve Cutts, posa la mirada en aquesta “cursa de rates” on tots ens trobem. En aquest satíric curtmetratge, Cutts examina les fonts modernes d’alegria i mostra com ens […]


Ens ha agradat

La sopa de ceba gratinada es remunta a Les Halles, l’antic mercat central de París, quan els carregadors es reunien al voltant d’una cassoleta plena de sopa calenta amb formatge per refer les seves forces. Encara avui, els noctàmbuls parisencs tenen el costum de prendre aquesta sopa a la matinada per allargar la nit quan surten de la discoteca. Amb el […]


Ens ha agradat

“Que l’embruix de l’aiguardent, el poder de les herbes, l’essència de les espècies i l’encís del sol i la serena omplin els vostres esperits” – Ratafiat La tradició de fer aiguardents i ratafies amb fruites, herbes, arrels i espècies és força habitual a molts països de l’Europa central. A Catalunya, des de fa més de mil anys s’elaboren ratafies tradicionalment […]


Ens ha agradat

El cigró és un llegum antiquíssim que es remunta més enllà de l’època de les croades. L’Hummus és un puré de cigrons, un plat tradicional i patrimoni del Líban, que ha traspassat fronteres i actualment es ven com a menjar preparat en bona part de les botigues del nostre territori.  Aquest és el plat popular […]


Ens ha agradat

L’estiu del 1917, el xef de l’hotel Ritz-Carlton de Nova York, Louis Diat, recordava la sopa de porros que preparaven la seva mare i la seva àvia. Quan feia calor, ell i el seu germà, hi acostumaven a afegir llet freda per refrescar-se. Aquesta combinació es va acabar convertint en la reconeguda crema de porros […]


Page 2 of 41234