Suplement

Ens ha agradat

La Nit de Reis és la més màgica de totes les festes de Nadal. Els tres reis eren savis, mags i astrònoms que fa més de 2.000 anys van venir des de l’Orient, guiats per un estel, per adorar el nen Jesús i portar-li els millors tresors del seu regne. Ara, durant aquesta nit, tots esperem que els nostres somnis es facin realitat i per […]


Ens ha agradat

El 2017 té les hores comptades. Al llarg d’aquestes últimes setmanes, han començat a sortir tota mena de rànquings i llistes que fan balanç de l’any i ressalten allò que més ha triomfat. Un d’ells és el de la plataforma musical Spotify, que revela les cançons que més vegades s’han reproduït aquest any. I per molt que […]


Ens ha agradat

Malgrat els menjars preparats que tant solucionen, les modes culinàries i les revolucions, res és més agradable a l’hivern que un bon plat de sopa. Res és tan esplèndid com una tassa de caldo quan el fred apreta a les vigílies de Nadal. “Em costaria imaginar-me un dinar de Nadal sense l’escudella i la carn d’olla”, […]


Ens ha agradat

Què significa la felicitat? Acostumem a buscar-la en coses materials, substàncies o èxits professionals, però sovint perdem de vista el procés de recerca. L’artista i tècnic d’animació londinenc, Steve Cutts, posa la mirada en aquesta “cursa de rates” on tots ens trobem. En aquest satíric curtmetratge, Cutts examina les fonts modernes d’alegria i mostra com ens […]


Ens ha agradat

La sopa de ceba gratinada es remunta a Les Halles, l’antic mercat central de París, quan els carregadors es reunien al voltant d’una cassoleta plena de sopa calenta amb formatge per refer les seves forces. Encara avui, els noctàmbuls parisencs tenen el costum de prendre aquesta sopa a la matinada per allargar la nit quan surten de la discoteca. Amb el […]


Ens ha agradat

“Que l’embruix de l’aiguardent, el poder de les herbes, l’essència de les espècies i l’encís del sol i la serena omplin els vostres esperits” – Ratafiat La tradició de fer aiguardents i ratafies amb fruites, herbes, arrels i espècies és força habitual a molts països de l’Europa central. A Catalunya, des de fa més de mil anys s’elaboren ratafies tradicionalment […]


Page 2 of 41234