Suplement

Ens ha agradat

L’ajoblanco és una de les sopes fredes ideals per prendre a l’estiu. La Fina Comas, del blog Cuina Cinc,  ens en proposa una recepta aquí


Ens ha agradat

Les clarisses del monestir de Pedralbes de Barcelona han custodiat des de l’Edat Mitjana el secret d’un mató, la recepta del qual passa de mare superiora a mare superiora i que poden assaborir les visites distingides. Ho explica Fina Comas al blog Cuina Cinc aquí


Ens ha agradat

Xesc Reina posa nom a les sobrassades singulars. Nascut a Les Guilleries, aquest mestre xarcuter porta 20 anys vivint a Mallorca i es dedica a elaborar-ne amb porc negre mallorquí. Com a divulgador i innovador, l’últim premi que va rebre va ser al Fòrum Gastronòmic de Girona la passada tardor. Lleguiu la seva història i […]


Ens ha agradat

A en Jordi Coromina li va sorgir la possibilitat d’obrir el restaurant a Tavertet, al centre del poble, on havia estat la primera fonda del poble, Can Baró. Aquí havia vingut Manuel Vàzquez Montalbán a conèixer aquella cuina que es feia en aquella Catalunya interior dels anys 70, i que després descriuria en les seves cròniques, quan no hi havia internet, […]


Ens ha agradat

El nouvingut que arriba a Vic queda sorprès quan tasta la coca de forner amb llonganissa… La coca de forner és una preparació, molt popular en els pobles i les comarques de Catalunya i perquè no en tota la Mediterrània. Les coques de forner tenen forma allargada fan uns 18 cm d’amplada i 80 cm llarg aproximadament. Hi ha […]


Ens ha agradat

La coca és l’element gastronòmic per excel·lència d’aquesta revetlla i no pot faltar al costat del foc i els petards per preservar la tradició. Nom d’origen germànic, el Lèxic Culinari dels Països Catalans defineix aquest aliment com:  “Massa de pasta plana dolça o salada guarnida amb diversos ingredients. Coca de pa a a Girona, Coca d’aire, panous, a […]


Page 1 of 512345