Ara és un bon moment per preparar una compota de poma, una recepta senzilla però segurament no prou divulgada. Si en voleu conèixer els secrets, la Fina Comas, del blog Cuina Cinc, us els explica aquí
L’ajoblanco és una de les sopes fredes ideals per prendre a l’estiu. La Fina Comas, del blog Cuina Cinc, ens en proposa una recepta aquí
Les clarisses del monestir de Pedralbes de Barcelona han custodiat des de l’Edat Mitjana el secret d’un mató, la recepta del qual passa de mare superiora a mare superiora i que poden assaborir les visites distingides. Ho explica Fina Comas al blog Cuina Cinc aquí
Xesc Reina posa nom a les sobrassades singulars. Nascut a Les Guilleries, aquest mestre xarcuter porta 20 anys vivint a Mallorca i es dedica a elaborar-ne amb porc negre mallorquí. Com a divulgador i innovador, l’últim premi que va rebre va ser al Fòrum Gastronòmic de Girona la passada tardor. Lleguiu la seva història i […]
A en Jordi Coromina li va sorgir la possibilitat d’obrir el restaurant a Tavertet, al centre del poble, on havia estat la primera fonda del poble, Can Baró. Aquí havia vingut Manuel Vàzquez Montalbán a conèixer aquella cuina que es feia en aquella Catalunya interior dels anys 70, i que després descriuria en les seves cròniques, quan no hi havia internet, […]
El nouvingut que arriba a Vic queda sorprès quan tasta la coca de forner amb llonganissa… La coca de forner és una preparació, molt popular en els pobles i les comarques de Catalunya i perquè no en tota la Mediterrània. Les coques de forner tenen forma allargada fan uns 18 cm d’amplada i 80 cm llarg aproximadament. Hi ha […]